Dryckesprovningar

Vi provar allt tillsammans

DryckesProvningar

Ja det kan ju finnas många anledningar till detta. Först av allt ska vi nog reda ut skillnaden mellan att prova drycker och att dricka dem för avnjutnings skull. Man provar dryck för att analysera dem, för att se vad man doft och smakmässigt kan hitta i dom. Antingen för att utröna, är denna produkt okej eller ej, eller för att försöka lista ut vad det är för dryck, vilka råvaror är den gjord på samt var kommer den ifrån. Sedan finns även aspekten, är den korrekt eller ej, alltså har den någon defekt eller är den okej att servera. Det sista som man kan tänka kring provning av dryck är hur drycken skulle passa till mat beroende på de olika grundsmakernas uppbyggnad samt munfyllnadsupplevelse.
När man sedan hittat rätt dryck till rätt mat så är det bara att njuta. Tanken är ju att de båda parter skall gifta sig med varandra och på så sätt framhäva bådas bästa sidor i kombinationen.

Italien Runt, från Norr till Söder

Detta land med så mycket mer än pasta och gondoler att erbjuda. Italien provningen hos oss innebär en resa från Norr till Söder där vi utforskar allt ifrån kända områden så som Valpolicella, Toscana och Piemonte ner till Sicilien och Pantelleria. Vi provar vita samt röda viner, ibland även söta för att få ett grepp om Italien som vinland i helhet.

Riesling, är det bara söta viner?

Denna druva som fått utstå så mycket smutskastning genom historien, allt ifrån att ”det är bara industriella viner som görs med Riesling” till att ”alla viner gjorda på Riesling är söta”. Detta vill vi med denna provning utröna och slå hål på. Vi vill visa på spannet och smakbredden som Riesling druvan har. Alltifrån den torraste av torra till den sötaste av söta. Detta ackompanjerat av till dryckerna passade tillbehör.

Whisky vs Whiskey

Vad är det där står? Är det stavfel eller tryckfel? Nej, det är faktiskt liknande produkter men från olika delar i världen. Provningen som har temat ”Whisky vs Whiskey” så vill vi sätta dessa två likartade drycker mot varandra för att en gång för alla se, vem är bäst på att göra maltbaserad sprit som lagrats minst 3år på fat.

Mikrobryggerier i Sverige

Detta fenomen som idag har expanderat till en Nationell omfattning men som på 1960-talet led en Nationell nedrustning och nedläggning. Vi kommer att under provningens gång gå igenom och belysa vissa delar i ÖL-historien i Sverige. Vi kommer slå ner vid viktiga årtal och händelser som har inneburit en viktig del i utvecklingen av de svenska Mikrobryggerierna. Vi provar olika stilar av öl från landets alla hörn och tillsammans kommer fram till provningens vinnare. Öl som kommer att provas är beroende på var i landet provningen genomförs.

 

PA, APA, DIPA m fl.

Öl, denna dryck som finns i en uppsjö av modeller. Allt från den lättaste av lättaste till den tyngsta dryck som går att frambringa. Allt från Lager till Porter kommer vi att testa vid denna provning samt utröna, vad är egentligen IPA, APA och DIPA? Allt detta för att ni skall känna er säkrare vid nästa besök till puben, herrklubbens nästa möte eller när familjen ses vid Jul för att gemensamt avnjuta läckerheter i alla dess former.

Champagneprovning med Sabreringskurs

Denna mytomspunna dryck som skapades av en slump, eller var det en slump? Champagne har använts vid firande av högtider världen över under flera årtionden samt vaskats på festställen Worldwide. Har denna dryck spelat ut sin roll som statussymbol?
Hur använder man egentligen en sabel, vad är en sabel och varför heter det sabrering? Frågorna är många, nästan lika många som i en flaska Champagne. Vi vill under provningen påvisa skillnaden mellan olika Champagnestilar. Se hur de står sig gentemot varandra samt avgöra vilka typ som faller er bäst i smaken.
Slutligen så kommer alla att få sabrera en flaska och se hur korken flyger iväg med en knall!

Mousserande Vin från HELA Världen

Vad finns det för mousserande vin från Spanien, Frankrike, Italien, Syd Afrika, USA osv…? Vad är det som skiljer dessa olika viner åt, länder åt samt vad finns det för likheter mellan vinerna? Allt detta kommer vi att utröna under provningens gång för att hitta sambanden samt olikheterna mellan vinerna. För vad är det som klassificerar ett Mousserande vin?

Telefonnummer

+46 72 – 550 04 70

E-postadress

Samarbetspartners

BETALNINGSVILLKOR

Faktura

Fakturan skall betalas inom 14 dagar. Vid försenad betalning sänds det ut en påminnelse och ni debiteras lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr och i förekommande fall inkassoavgift samt dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Kortbetalning

Vi accepterar Visa, Mastercard och American Express. Kortbetalningen sker via en krypterad koppling till Stripe Checkout betalväxel. Pengarna dras från ditt konto vid beställningstillfället. Personuppgifterna skyddas och hanteras enligt bestämmelser i GDPR.

ÖPPET KÖP / ÅNGERRÄTT


Sommeliern tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning.

Retur via webbshop (tillkommer 39 kronor i returfrakt)