fbpx

Champagneprovning

Vi provar allt tillsammans…

champagneProvning

Vad är Champagne?

Skapat av en slump eller framställd genom rigorösa testningar och experimenterande? Är den urpsrungligen från Spanien, Frankrike, Italien eller Ryssland? Ja dessa frågor och många fler kan man än idag ställa sig. Men faktum är att Champagne som produkt är och kommer alltid att vara 100% från norra Frankrike, området Champagne och inget annat! 

Vad är Cava & Prosecco?

Ja dessa namn känner man ofta igen och ofta blir serverad på middagar, fester eller kanske ett glas innan maten på krogen. Man skulle lätt kunna säga att de båda är lite som kusiner till Champagne. De båda är tillverkade enligt samma metod ”Champagnemetoden” men de befinner sig i två olika länder. Cava är i Spanien och Prosecco är i Italien. 

Champagneprovning med Sabreringskurs

Denna mytomspunna dryck som skapades av en slump, eller var det en slump? Champagne har använts vid firande av högtider världen över under flera årtionden samt vaskats på festställen Worldwide. Har denna dryck spelat ut sin roll som statussymbol?
Hur använder man egentligen en sabel, vad är en sabel och varför heter det sabrering? Frågorna är många, nästan lika många som i en flaska Champagne. Vi vill under provningen påvisa skillnaden mellan olika Champagnestilar. Se hur de står sig gentemot varandra samt avgöra vilka typ som faller er bäst i smaken.
Slutligen så kommer alla att få sabrera en flaska och se hur korken flyger iväg med en knall!

Telefonnummer

E-postadress

BETALNINGSVILLKOR

Faktura

Fakturan skall betalas inom 14 dagar. Vid försenad betalning sänds det ut en påminnelse och ni debiteras lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr och i förekommande fall inkassoavgift samt dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Kortbetalning

Vi accepterar Visa, Mastercard och American Express. Kortbetalningen sker via en krypterad koppling till Stripe Checkout betalväxel. Pengarna dras från ditt konto vid beställningstillfället. Personuppgifterna skyddas och hanteras enligt bestämmelser i GDPR.

ÖPPET KÖP / ÅNGERRÄTT


Sommeliern tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning.

Retur via webbshop (tillkommer 39 kronor i returfrakt)