fbpx

Ölprovning

Vi provar allt tillsammans…

ÖlProvningar

Vad är ÖL?

Öl, det är helt enkelt malt som har bötlagts, mäskats, jäst och sedan buteljerats. Detta är mycket förenklat och kan såklart göras och görs i oändligt många olika skepnader och stilar. Allt ifrån de ljusaste pilsner ölen till de mörkaste stouten.  

Tillbehör till en Ölprovning?

Det vanligaste tillbehöret när det kommer till vinprovning så är det vatten & bröd. När det kommer till ölprovning så brukar det vara samma men ibland så sticker man ut hakan och har faktiskt popcorn till ölprovningen för att neutralisera smaklökarna. 

Vilka Ölsorter brukar man prova? 

Det vanligaste är att man provar genom de olika typerna av öl: 
– Pilsner
– Lager
– Ale
– Porter/Stout

Vad kostar en Ölprovning? 

Vad en ölprovning skall kosta baseras till 100% på vad ni vill prova. Är det enklare burköl så kan ni komma under 100-lappen och ändå få ihop 4st olika öl. Är det mer avancerat öl eller specialbryggningar så kan ni lägga 1000-tals kronor och få en upplevelse för livet. 

Mikrobryggerier i Sverige

Detta fenomen som idag har expanderat till en Nationell omfattning men som på 1960-talet led en Nationell nedrustning och nedläggning. Vi kommer att under provningens gång gå igenom och belysa vissa delar i ÖL-historien i Sverige. Vi kommer slå ner vid viktiga årtal och händelser som har inneburit en viktig del i utvecklingen av de svenska Mikrobryggerierna. Vi provar olika stilar av öl från landets alla hörn och tillsammans kommer fram till provningens vinnare. Öl som kommer att provas är beroende på var i landet provningen genomförs.

 

PA, APA, DIPA m fl.

Öl, denna dryck som finns i en uppsjö av modeller. Allt från den lättaste av lättaste till den tyngsta dryck som går att frambringa. Allt från Lager till Porter kommer vi att testa vid denna provning samt utröna, vad är egentligen IPA, APA och DIPA? Allt detta för att ni skall känna er säkrare vid nästa besök till puben, herrklubbens nästa möte eller när familjen ses vid Jul för att gemensamt avnjuta läckerheter i alla dess former.

Telefonnummer

E-postadress

BETALNINGSVILLKOR

Faktura

Fakturan skall betalas inom 14 dagar. Vid försenad betalning sänds det ut en påminnelse och ni debiteras lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr och i förekommande fall inkassoavgift samt dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Kortbetalning

Vi accepterar Visa, Mastercard och American Express. Kortbetalningen sker via en krypterad koppling till Stripe Checkout betalväxel. Pengarna dras från ditt konto vid beställningstillfället. Personuppgifterna skyddas och hanteras enligt bestämmelser i GDPR.

ÖPPET KÖP / ÅNGERRÄTT


Sommeliern tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning.

Retur via webbshop (tillkommer 39 kronor i returfrakt)