fbpx

Mousserande Vinprovning

Vi provar allt tillsammans…

Mousserande vinProvning

Vad är Mousserande vin? 

Mousserande vin, något som förgyllt människors liv under årtusenden och kommer göra så långt in i framtiden. Men hur kommer det sig då att bubblor uppstår och stannar kvar i flaskan? Jo detta kan göras på lite olika sätt men det mest kände är ”Champagnemetoden” alltså man låter en andra jäsning ske på buteljen efter det att vinet jäst på tank. Bubblor uppstår och man sparar dem i flaskan genom att buteljera och sätta på en champagnekork och grimma. Man kan även göra likt en Soda Streamer och på så vis pumpa in kolsyra i vinet och buteljera under tryck för att bevara denna kolsyra. 

Hur kan en provning se ut?

En provning på Sommeliern brukar se ut som följer. Vi provar en mousserande från Spanien, Italien, Frankrike (Cremant) och även en Champagne. Detta då vi vill visa er spannet på mousserande vin och hur de olika stilerna från länderna skiljer sig åt och hur man kan kombinera dem till mat. 

Mousserande Vin från HELA Världen

Vad finns det för mousserande vin från Spanien, Frankrike, Italien, Syd Afrika, USA osv…? Vad är det som skiljer dessa olika viner åt, länder åt samt vad finns det för likheter mellan vinerna? Allt detta kommer vi att utröna under provningens gång för att hitta sambanden samt olikheterna mellan vinerna. För vad är det som klassificerar ett Mousserande vin?

Telefonnummer

E-postadress

BETALNINGSVILLKOR

Faktura

Fakturan skall betalas inom 14 dagar. Vid försenad betalning sänds det ut en påminnelse och ni debiteras lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr och i förekommande fall inkassoavgift samt dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Kortbetalning

Vi accepterar Visa, Mastercard och American Express. Kortbetalningen sker via en krypterad koppling till Stripe Checkout betalväxel. Pengarna dras från ditt konto vid beställningstillfället. Personuppgifterna skyddas och hanteras enligt bestämmelser i GDPR.

ÖPPET KÖP / ÅNGERRÄTT


Sommeliern tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning.

Retur via webbshop (tillkommer 39 kronor i returfrakt)