fbpx

Vinprovningar

Vi provar allt tillsammans…

VINrovningar

Hur går en Vinprovning till? 

En vinprovning utgörs vanligtvis av två till fyra glas med vin. Man bestämmer på förhand vilka viner man vill prova. Detta baserar ofta sig på ett land, en druvsort eller något annat tema som alla vinerna i provningen har gemensamt. 

Hur mycket vin ska man köpa?

Då man vid en vinprovning har mindre vin i glasen så kan man räkna med att en 75cl flaska räcker till ungefär tio glas. Med dettta sagt så är den ungefärliga mängden ca 7,5cl/pers. 

Vad kostar av Vinprovning? 

En vinprovning har verkligen ingen nedre eller övre gräns, det är endast fantasin som sätter gränserna. Ni kan få ihop en mycket trevlig provning med t ex fyra viner för 400kr. Då man endast skall prova vinerna så går det åt mindre mängd i glasen så vinerna räcker till fler personer. 

Hur många skall man vara? 

Detta är helt upp till er men vi rekommenderar att man är som minst 4 personer och som max 25 personer. Detta då minsta antalet för att få bra diskussioner och tankar är kring fyra. Samt att över 25 pers så blir det mer en föreläsning och inte en gemensam provning. Inget fel i det, men man skall ha med sig det när man arrangerar eller håller i större sällskap. 

Italien Runt, från Norr till Söder

Detta land med så mycket mer än pasta och gondoler att erbjuda. Italien provningen hos oss innebär en resa från Norr till Söder där vi utforskar allt ifrån kända områden så som Valpolicella, Toscana och Piemonte ner till Sicilien och Pantelleria. Vi provar vita samt röda viner, ibland även söta för att få ett grepp om Italien som vinland i helhet.

Riesling, är det bara söta viner?

Denna druva som fått utstå så mycket smutskastning genom historien, allt ifrån att ”det är bara industriella viner som görs med Riesling” till att ”alla viner gjorda på Riesling är söta”. Detta vill vi med denna provning utröna och slå hål på. Vi vill visa på spannet och smakbredden som Riesling druvan har. Alltifrån den torraste av torra till den sötaste av söta. Detta ackompanjerat av till dryckerna passade tillbehör.

Telefonnummer

E-postadress

BETALNINGSVILLKOR

Faktura

Fakturan skall betalas inom 14 dagar. Vid försenad betalning sänds det ut en påminnelse och ni debiteras lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr och i förekommande fall inkassoavgift samt dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Kortbetalning

Vi accepterar Visa, Mastercard och American Express. Kortbetalningen sker via en krypterad koppling till Stripe Checkout betalväxel. Pengarna dras från ditt konto vid beställningstillfället. Personuppgifterna skyddas och hanteras enligt bestämmelser i GDPR.

ÖPPET KÖP / ÅNGERRÄTT


Sommeliern tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning.

Retur via webbshop (tillkommer 39 kronor i returfrakt)