fbpx

Om sommeliern

Sommeliern är bolaget som bildades 2010 med ambitionen om att sprida kunskap om mat & dryck. Vi har sedan dess utvecklats med tiden och kan idag säga att vi leverera dels utbildingar, värdering och besiktningar samt provningar i alla skepnader och nivåer.

Om vår grundare:

Joacim´s gastronomiska utbildningsresa började på Sturegymnasiet i Halmstad och Hotell-och restaurangprogrammet, där jag lärde han sig mycket om mat, vin och service. Under hans utbildning jobbade han extra som servitör på Hotell Tylösand, Akvarell och Restaurang Salt. På dessa arbetsplatser väcktes hans intresse för vin och mat. Joacim hade lärare och chefer som inspirerade honm till att utveckla sina kunskaper inom vinkulturen och mattrenderna.

Direkt efter gymnasiet valde Joacim att fortsätta sina studier och kom in på Gastro Academy Bar-och Restaurangchefsutbildning i Halmstad. Här läste Joacim till Sommelier, tog WSET Level 3 Wine & Spirits och fick lära sig ofantligt mycket mer om vin, vintillverkning, och matkombinationer. Han fick även chansen att ha välkända och duktiga föreläsare inom mat och vin.

Joacim avslutade sina studier med praktik på Systembolagets vinkällarbutik i Malmö. Han har genom åren fått tillfälle/ära att prova en stor variation av viner, från alla världens hörn, alla olika prisnivåer och flertalet årgångar. Just nu så håller han på att läsa WSET Level 4 Wine, Diploma, där Joacim fördjupar sine kunskaper ytterligare om Vin och Mat!

Joacim jobbar aktivt för de Svenska Vinodlarna, driver Podcasten Sommeliern som fokuserar på Svenska Viner och håller regelbundet provningar med Svenska Viner som tema.

Telefonnummer

E-postadress

BETALNINGSVILLKOR

Faktura

Fakturan skall betalas inom 14 dagar. Vid försenad betalning sänds det ut en påminnelse och ni debiteras lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr och i förekommande fall inkassoavgift samt dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Kortbetalning

Vi accepterar Visa, Mastercard och American Express. Kortbetalningen sker via en krypterad koppling till Stripe Checkout betalväxel. Pengarna dras från ditt konto vid beställningstillfället. Personuppgifterna skyddas och hanteras enligt bestämmelser i GDPR.

ÖPPET KÖP / ÅNGERRÄTT


Sommeliern tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning.

Retur via webbshop (tillkommer 39 kronor i returfrakt)