Om sommeliern

Min gastronomiska utbildningsresa började på Sturegymnasiet i Halmstad och Hotell-och restaurangprogrammet, där jag lärde mig mycket om mat, vin och service. Under min utbildning jobbade jag extra som servitör på Hotell Tylösand, Akvarell och Restaurang Salt. På dessa arbetsplatser väcktes mitt intresse för vin och mat. Jag hade lärare och chefer som inspirerade mig till att utveckla mina kunskaper inom vinkulturen och mattrenderna.

Direkt efter gymnasiet valde jag att fortsätta mina studier och kom in på Gastro Academy Bar-och Restaurangchefsutbildning. Här läste jag till Sommelier, tog WSET Advanced och fick lära mig ofantligt mycket mer om vin, vintillverkning, och matkombinationer. Jag fick även chansen att ha välkända och duktiga föreläsare inom mat och vin.

Under tiden på Gastro Academy praktiserade jag på bl a Lammet och Grisen i Sälen, som har tilldelats åtskilliga utmärkelser. Jag jobbade även på Dahlberg i Helsingborg, systerkrog till restaurang Gastro.

Jag avslutade mina studier med praktik på Systembolagets vinkällarbutik i Malmö. Jag har genom åren fått tillfälle/ära att prova en stor variation av viner, från alla världens hörn, alla olika prisnivåer och flertalet årgångar. Just nu så håller jag på att läsa WSET Diploma, där jag fördjupar mina kunskaper om Vin och Mat ännu mer!

Jag jobbar aktivt för de Svenska Vinodlarna, bl a som ledamot, jurymedlem & kommunikatör i FSV (Föreningen Svenskt Vin), driver Podcasten Sommeliern som fokuserar på Svenska Viner och håller regelbundet provningar med Svenska Viner som tema.

Jag har även drivit Trappan Grill & Bar och jobbar idag som frilansande Sommelier.

Telefonnummer

+46 72 – 550 04 70

E-postadress

Samarbetspartners