fbpx

Whiskyprovningar

Vi provar allt tillsammans…

Whiskyprovningar

Var kommer Whisky ifrån? 

Whisky eller Whiskey beroende på hur man stavar det härstammar från olika delar av världen. Enkelt förklarat så kommer den största delen av all konsumtionswhisky från Skottland. Skottsk Maltwhisky är det kanske många som hört talas om. Områdena Highland, Lowland, Speyside eller Islay kanske också känns igen? Alla dessa är skotska områden som gör internationell erkänt bra whisky. Whiskey med just ”ey” kommer oftast från Irland, den är mildare och inte fullt så rökig. Sedan har vi alltifrån Amerikansk Whiskey till Svensk och även Japansk. 

Hur kan en provning se ut? 

En provning som ni sätter samman själva eller som vi bistår er med och håller i brukar innehålla en variation av Whisky/ey sorter för att som mål bredda era vyer och paletter. Ju mer man provar desto mer nischade eller ”nördiga” provnignar kan man ha. Till att börja med rekommenderar vi att testa t ex en whisky från varje områda på Skottland. Man kan sedan gå vidare och prova 4 olika whisky från Japan, Sverige, Skottland och USA. För att jämföra kvalitet, produktionsmetoder och priser. 

Whisky vs Whiskey

Vad är det där står? Är det stavfel eller tryckfel? Nej, det är faktiskt liknande produkter men från olika delar i världen. Provningen som har temat ”Whisky vs Whiskey” så vill vi sätta dessa två likartade drycker mot varandra för att en gång för alla se, vem är bäst på att göra maltbaserad sprit som lagrats minst 3år på fat.

Telefonnummer

E-postadress

BETALNINGSVILLKOR

Faktura

Fakturan skall betalas inom 14 dagar. Vid försenad betalning sänds det ut en påminnelse och ni debiteras lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr och i förekommande fall inkassoavgift samt dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Kortbetalning

Vi accepterar Visa, Mastercard och American Express. Kortbetalningen sker via en krypterad koppling till Stripe Checkout betalväxel. Pengarna dras från ditt konto vid beställningstillfället. Personuppgifterna skyddas och hanteras enligt bestämmelser i GDPR.

ÖPPET KÖP / ÅNGERRÄTT


Sommeliern tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt till 14 dagars returrätt, utan speciell anledning.

Retur via webbshop (tillkommer 39 kronor i returfrakt)