Vin eller Champagnekylare, vinhink, champagnehink, skumpaskål kärt barn har många namn heter det. Denna produkt som genom decennier sett olika ut, allt ifrån skulpterat i keramik eller lera till fromtryckta plastskålar eller varför inte limiterade upplagor från designers. Skapats av dels Internationella multimiljard bolag och minimala glasblåsare med en passion om att skapa det unika sättet att kyla och hålla en dryck kyld.
Många namn har denna lösning men en sak har de alla gemensamt, deras uppgift är att hålla vin, öl, sprit, saft, läsk osv kylt och läskande gott. När solen gassar som starkast och temeperaturen ligger över 25 grader så svalkar dess innehåll oss och gör oss svalare inombords.
I Restaurangens miljö så blir vin och champagnekylaren ett viktigt arbetsredskap för att hålla köpt dryck kyld till gästerna som köpt den. Vi som jobbar inom denna bransch använder denna kyllösning till vår fördel. Vi kyler varm dryck, eller håller redan kyld dryck vid samma temperatur.
Så när man skall köpa sin första, andra eller 10:e vin/champagnekylare vad skall man tänka på?
– Vad är viktigt för en första gångs köpare?
– Ni ser ”trädet” ovan, varför skall man ha en sådan?
– Hur stor skall den vara?
– Köpa eller hyra en kylare?
– Kan en kylare har flera användningsområden?