fbpx

Året 2020 är nog året som vi alla kommer att minnas för lång tid framöver. Året då en pandemi sprd sig över landet och världen. Lamslog stora delar av vår värld och skördade så många oskyldiga liv i ett sällan skådat skede. Det enda som kommer till minne är krig vilket vi i Europa inte upplevt på lång tid, vilket vi skall vara glada för. 

Men 2020 har även inneburit saker att glädjas över och vi fick ha en sommar som vilken annan. Vi har kunat sitta ute och äta med vänner och familj, åka och besöka våra släktingar utomlands och även i Sverige. Vi fick en chans att hämta andan innan vi var tvugna att dyka ner igen i COVID-19 poolen och åter igen återgå till restriktioner och förhållningssätt. Gläds åt de små ögonblicken vi får till återhämtning för de behövs, nu mer än någonsin antagligen. 

Vi på Sommeliern har har också haft ett tufft år, alla våra utbildningar inom Restaurangbranschen ställdes in, inte om utan helt inställda och framflyttade. Detta är såklart fullt förståeligt om än tråkigt. En bransch som våran som redan går på knäna lägger knappast pengar på utbildning just nu, utan det skjuts på framtiden i hoppp om att det kommer en ny ”normal” vardag att återgå till. 

MEN vi på Sommeliern tänkte OM och vad vi KAN göra, jo vi kan åta oss fler Värderings och Besiktningsuppdrag vilket vi även har gjort. Vi har hjälpt fler Försäkringsbolag än någonsin med att utreda vad flaskorna egentligen är värda på marknaden. Vi har hjälpt privatpersoner som av olika skäl varit i tvist om flaskor av vin och whisky, bistått dem i tvistemålet och kommit med en opartisk bedömning och värdering. 
Vi har ÄVEN tagit beslut om en storsatsning på Amazon med våra Academie du Vin Library böcker och även fått exklusiv ensamrätt på försäljning av böckerna i hela Europa. 
Sommeliern kommer även som ett led i våra utbidlingar att bli certifierad WSET APP (Approved Program Provider) under 2021. Vi har under hösten genomgått den långa ansökningsprocessen och har nu kvalificerats till WSET´s utbilding för APP´s. Tyvärr pga COVID-19 så är det ovistt när utbildingar kan komma att köpas hos oss men så fort vi vet något så lägger vi ut det på hemsidan. 

Så avslutningsvis, tack till er ALLA för 2020 och ta hand om er själva, era nära och kära samt ring kanske en vän eller släktning ni inte pratat med på länge, kanske blir ert bästa samtal 2020!