fbpx

Alla talar om Riedel dessa glas som är ”one of a kind” och inget annat har någonsin funnits på vår jord när det kommer till vinglas och njutningsfyllda vinstunder.
MEN
Sedan flera decennier tillbaka så finns det en ny aktör på marknaden och Zalto´s glas är också ”one of a kind”. Varje glas är munblåst för hand av det bästa kristallglaset som går att uppbringa. Glasen från Zalto är tunna, lätta och pryder varje middagsbord med sitt lyxiga utseende. De österrikiska Zaltoglasen tillhör de absolut bästa i världen och hjälper dig få den bästa vinupplevelsen. Nyanser, aromer och karaktär får blomma ut till fullo i dessa glas och ger en fulländad upplevelse.
En fantastisk vinupplevelse börjar med rätt glas. Glas från Zalto är en fröjd för ögat och kommer skämma bort dina smaklökar – helt enkelt det perfekta redskapet för en fulländad vinupplevelse.

Så dessa unika vinglas från Österrika av högsta kvalitet, vilka modeller finns och vad skall de användas till? 

Zalto Universal glas är ett stiligt och exklusivt glas som med sin allround-utformning passar både till röda och vita viner.

Detta munblåsta kristallglas är känt för sin användbarhet. Det kännetecknas av harmoni, subtilitet och dess förmåga att passa många olika sorters viner. Vinälskare världen över har utnämnt Zalto universalglas till det perfekta Rieslingglaset. Utöver detta passar glaset även till viner med viss komplexitet, till exempel Chianti, Chardonnay, Montalcino och vit Bourgogne.

Zalto Universal är den perfekta ingången i Zalto-universumet, där funktion och design går hand i hand för att ge dig den bästa smakupplevelsen.

Höjd: 235 mm. Volym: 530 ml

Zalto Bordeaux glas är format för att lyfta fram de bästa egenskaperna hos de bästa rödvinerna – aromer, styrka, tanniner och struktur kombineras för att ge en fantastisk smak i detta glas.

Volymen på glaset gör det synnerligen väl lämpat till mer koncentrerade viner, där nyanserna i doft och smak bättre kan blomma ut. Zalto Bordeaux passar givetvis perfekt till Bordeaux-viner, men även andra kraftfulla viner såsom Sangiovese, Brunello, Tempranillo, St. Laurent, Merlot, Rioja, Shiraz och Cabernet (Sauvignon och Franc).

Ett kraftfullt vitt vin kan också med fördela avnjutas i eleganta Zalto Bordeaux vinglas. Med Zalto Bordeaux har du det perfekta verktyget för en förbättrad smak och en bättre vinupplevelse.

Höjd: 240 mm. Volym: 765 ml

Zalto Burgundy är med sin extraordinära och ståtliga design gjord för att lyfta fram nyanserna i dina mest uttrycksfulla och kraftfulla viner.

Den unika formen på kupan ger en stor yta vilket låter vinet andas, utvecklas och låter fruktigare och sötare toner komma fram. Zalto Burgundy rundar av väldigt kompakta viner, vilket hjälper till att ge en balanserad upplevelse i gommen.

Servera dina mest kraftfulla, komplexa och fruktiga viner i detta glas för att få ut så mycket som möjligt av dem – Barolo, Barbaresco, Pinot (Noir, Gris och Blanc), kaliforniska Cabernets och Chardonnayer, Bourgogne, Amarone och Tempranillo.

Bara ett glas vin, tack!” får en helt ny betydelse här – volymen på glaset är nästan en liter 🙂

Höjd: 230 mm. Volym: 960 ml

Zalto White Wine är struktur, elegans och finess och definierar detta berömda glas.  sätter en ny standard världen över i många olika vinprovningar och på gourmetbord.

En delikat formad kupa och tunn kristall skapar de bästa förutsättningarna för att du ska kunna njuta av komplexiteten och de små nyanserna i uttrycksfulla vita viner. Det tunna godset i Zalto White Wine bidrar till att framhäva mineralitet och även de svagaste tonerna i vinet.

Detta glas passar speciellt bra till fruktiga vita viner, bland annat Sauvignon Blanc och Riesling. Lättare och fruktiga röda viner såsom Côtes du Rhône, Luberon, Ventoux, Sangiovese, och röda viner från Loiredalen passar också fint i det här glaset.

Med Zalto White Wine får du ett elegant och användbart glas som smyckar varje bord och ser till att du får den bästa vinupplevelsen.

Höjd: 230 mm. Volym: 400 ml

Kommentarer på glasen: 

”Denk`Art-glaset är lättfotat, mycket elastiskt och trots det nästan känsliga arbetet, förvånansvärt brottbeständigt. Dessutom har den en stor visuell inverkan, är modern och alla funktioner anses överlägsna alla andra glas.”
– Heinz Reitbauer, patron of the “Chef’s Hat-crowned” restaurants “Steirereck” and “Pogusch”

”Glaset är anapassat till innehållet. Vatten, vin, mousserande vin och öl tas om hand till en oöverträffad nivå av Zalto serien Denk`Art.
– ”Toni Mörwald, chef and licencee of the “Chef’s Hat-crowned” restaurants “Ambassador”, “Kloster Und ” and “Zur Taube”

“Stora viner utvecklas ännu bättre i de nya Zalto – glasen – en stor utveckling för hela glas- och vinvärlden!”
– Franz Hirtzberger, chairman of “Vinea Wachau“

”Jag trodde inte att det skulle finnas något bättre på glasmarknaden än det här glaset är. Dessutom har de något erotiskt över sig.” 
– 
Francois Mauss, president of the “Grand Jury

”För oss är Bourgogne glaset av Hans Denk –Denk`Art- det mest geniala glaset för Grüner Veltliner. Speciellt för mer mogna, särskilt premium och koncentrerade `Smaragd`-viner. För vinet skapar det en emalj, djup frukt och elegans i en otrolig omfattning. Vi är entusiastiska.”
– Rudolphine and F.X.Pichler, winemakers from the Wachau.