fbpx

Igår så träffades det glada gänget Regndroppen hos ett par utanför Malmö och jag fick uppgiften att guida dem igenom Bourgogne, i alla fall den röda delen!

Dom fick testa bl. a.

  • Vosne Romanée 2006 från Louis Jadot
  • Gevrey Chambertin 2004 från Domaine Taupenot-Merme
  • Côte-Rôtie 2007 från Patrick et Christophe Bonnefond
  • Saint-Joseph 2007 från Domaine Faury

Jag vet att dem två sista inte är från Bourgogne utan ifrån Rhône dalen. Men dom var med för att förvirra det lite för dom och för att dom tycker jag representerar Rhône på ett mycket bra sätt. Provningen var mycket uppskattad och många hade faktiskt inte testat en Bourgogne med lite år på nacken! Blev mångas favorit.

I fredags hade jag faktiskt en bryggmästare vid bordet utan att jag visste om det. Han håller till runt Kristianstad och ska förhoppningsvis lansera sitt öl på både Systembolaget och Restaurangerna. Så det ser jag fram emot. En oerhört trevlig kille och dom var super nöjda!

Imorgon är det Måndag och en hel veckas arbete påbörjas. Nästa vecka jobbar jag 6 dagar vilket inte är särskilt uppiggande. Men det slutar i att jag v.6 endast jobbar 3 dagar. Så man får väl ta det onda med det goda. Kunde ha varit värre!

Så en fortsatt trevlig Söndagskväll önskar jag er alla och nu hör jag disken skrika efter mig.

Ha de…

Joacim