fbpx

Jag och Jennie trodde nog aldrig att denna dagen skulle komma, men i Fredags var det dags och dagen började med en liten lätt trötthet och lite frukost.

För i Torsdags så gick jag och min svåger en krogrunda, och allting började med en solig kväll på Hamnpaviljongen i Helsingborg. Vi började med att beställa varsin ÖL, och jag som inte är van vid att gå ut (småbarns pappa), förstod ju inte att en ÖL var en helt vanlig fatöl!

Vi fick in ölen vid bardisken, i plastglas och låt mig säga så här, jag fick inte ner den. Kylt och kolsyresatt katttpiss är inget man börjar kvällen med i alla fall kom vi båda överens om!

Vi blev sen hungriga och kollade på menyn, ställde snabbt in siktet på två stycken hamburgartallrikar, mmm gottt. Och då sa jag: ”till denna måste vi drick något som går ner! Så vi tar två stycken New Caste Brown Ale, Tack!” Hamburgaren satt som en smäck och ölen var likt sammet i halsen, perfekt återhämtare och vi var på topp igen!

Från Hampan begav vi oss till Dahlbergs såklart, och drack någon IPA från Brew Dog, kommer inte ihåg namnet exakt, var något med Bitch! I alla fall, typ 8,3% men sjuukt god. Lite jordnötter till det och kvällen flöt på bara bra!

Efter Dahlbergs så satte vi segel mot Bishops Arms, för deras stora öl utbud och bra Whisky. Vi, eller rättare sagt jag, beställde två stycken Lindemans Apple Kriek Beer, och 2st 4cl Aberlour 12y. Och två stycken stora glas med vatten! Klockan var nu runt 21:30 och både jag och Micke sitter och gäspar och drömmer om varsin säng, men vi har en varsin öl o whisky och är faktiskt rätt nöjda.

Vi sitter och jäser på Bishops och tycker att livet kan inte bli mycket bättre nu, och vet ni vad, det blev inte mycket bättre hellre, men vi va nöjda ändå!

Från Bishops tillbaka till Hampan för att hämta Stoffe, en kompis till Micke som jobbar på Hampan som kock. Han var inte riktigt klar och vi går vidare till The Tivoli, BIG NO NO!!!

Kom in och tänkte som vanligt lite halvlullig, ”vi måste ju dricka något mer, låt se vad dom har i kylen. Ja just de ja, klassiska etiketter bara slår mig i ansiktet som urin doften från Tysklandsfärjan mellan Rödby-Puttgarden. Två stycken Redstripe, tack!” Ush tänker jag efter att jag sagt beställningen, tittar mig omkring och tänker fort var det verkligen jag som sa de. Jo da 10 sekunder senare så står det 2st Redstripe framför mig och en bartender som vill ha betalt!

Tar de båda ölen och sätter oss utanför, gör vi! Vi sitter bara i ungefär 15min innan jag säger att det funkar inte, jag får inte ner denna heller, STOPP, flashback till början av kvällen, klökningarna kommer tillbaka och kattpiss står i pannan igen, mmm gott!!!

Vi beger oss fort till Hampan och Stoffe är äntligen färdig, kvällen fortskrider och vi slutar på Madame Mustache, ett litet pittoreskt ställe som ligger förbi Utposten och på samma sidan som Larsson o Lange, alltså paralellgata med Kullagatan. Ett riktigt mysigt ställe som är väl värt ett besök!

Tanken med detta inlägg var såklart att handla om bröllopet och inget annat, men som vanligt gled jag in på något annat och tycker nu att inlägget är tillräckligt långt för att alla ska hinna och orka läsa det!

Så på återseende och bröllops historien får vänta lite till!

PS: Tips från coachen, Dahlbergs har Helsingborgsöl, testa det. Mycket bra Lager :DS