fbpx

Coravin, denna uppfinning som kom till då grundaren Greg Lambrecht inte ville korka upp en hel flaska vin, då endast han ville ha ett glas och inte hans hustru. Denna uppfinning som har revolutionerat vinindustrin och restaurangbranschen som inget tidigare skådat. Greg har en bakgrund inom läkemedelsindustrin och jobbat för bl a Stryker och Pfizer. I båda fallen på ledande positioner inom produktutveckling och inplementering av banbrytande utrustning. Så vem skulle inte kunna tro att mannen med ett enomrt vinintresse och kunskapen bakom kirurgiska nålar kunde komma på denna briljanta idén. 

Så, vad är det som gör denna produkten så unik?
– Är det för dens snygga design, NEJ! 
– Är det för dess höga pris, NEJ! 
– Är det för att den är halvautomatisk/helautmatisk (beoende på modell), NEJ! 

Så vad är det då….?

Gott folk, det är kombonationen av briljant ingenjörsskap, banbrytande teknologi och det knivskarpa tänkande som gör denna produkt så unik. Den, likt ingen annan utrustning använder sig av Argon gas, en ädelgas som återfinns i jordens atmosfär. I o m att det är en ädelgas så påverkar den inte livsmedlet (vinet) och då inte heller dens kvalitet eller livslängd. Apparaten sätts på flaskans hals, klämmorna kramar runt halsen, nålen trycks igenom korkgen. Med ett lätt tryck på reglaget på Coravin´s ovansida pumpas gas in i flaskan och vin kommer ut genom pipen på framsidan då flaskan lutas.
De enklare modellerna (one t o m six) har en enkel pipa inuti nålen, vilket innebär att gas pumpas in först för att sedan släppa ut vin. Modell Eleven har dubbelpipa inuti nålen vilket innebär ett fullt automatiskt flöde av gas och vin.
Nålen dras sedan ut med hjälp av handtaget på apparatens ovansida, då kork (likt trä) sväller vid kontakt med fukt så återställs korken och vinet bevaras då Argon gasen har en konserverande effekt.

Så varför ska man köpa en Coravin?

Jo, för jag tycker man lever bara en gång. Så ska man dricka riktigt bra viner, vid rätt tillfällen och rätt mängder så är denna lösning nödvändig.
Tänk dig själv att bjuda på middag, fest eller årsdag och ställa fram 3, 5 eller varför inte 15 olika flaskor vin. 1 Coravin på bordet och alla får dricka precis det dom känner för. Någon vill ha en fransk Pinot Noir, någon annan en Sydafrikansk Chenin Blanc och en tredje rosévin från USA. Löst, med bara 1 enda produkt. Underbart om ni frågar mig!

Så stick och köp din modell idag!