fbpx

Så va de Fredag, ännu ett slut på veckan är här och man förbereder sig genom att köpa chips, hyra film och byta däck på bilen? Ja de va ju dags imorse att äntligen byta däck på bilen. Så jag körde upp till Väla bil precis som valigt och lämnade in den. Klockan 07:30 hade jag tid och jag var där 5 min innan. Lämnade in bilen och de sa att det skulle ungefär ta en timme. Va, sa jag en timme? Vad ska ni göra, tillverka däcken också eller? Nä sa han, de tar lite tid att kränga av de gamla däcken från fälgen samt att kränga på de nya. Vadå da, utbrast jag, gör dom det för hand eller?

Han gick, vet inte riktigt varför men han hade nog fått vad han tålde, kom igen de va ju ändå kl 07:30 på morgonen. Så ja, de fanns ju inget mer jag kunde göra än att sitta och vänta, så jag gick till deras charmerande lilla lekhörna, tog mig en kopp varm choklad och kolla på nyhetsmorgon! Jippi!

Tiden gick och äntligen va min bil klar! Ja, sa hon som satt i kassan, det blir ****:- och så sa han att dina bromsar bak börjar bli lite slitna. Jaha sa jag vadå bromsarna? Är det bromsklossarna, bromsoket, bromsskivorna eller bromsbeläggen?(finns säkert fler delar på bromssystemet men de va de jag kunde, kom igen jag lämnar in bilen för att få däcken bytta, räkna ut resten själv!) Nä de vet jag inte, sa hon. Han sa bara att det va något som var slitet! Jaja tänkte jag, det märker jag ju ifall det inte går att bromsa längre, hehe!

Så däcken blev bytta och hålet i plånboken lite större, nääääääää!

Inte tack vare den smällen, nänä! Jag hade ju beställt viner från DRC(Domaine de la Romanée Conti) tidigare i Oktober och alla hade äntligen kommit till Bolaget på Väla. Så jag åkte dit i eftermiddags med hela familjen, mmmm mysigt!

Men först till Väla, ja de va väl rätt så OK. Lagom med folk, alltså mindre än Gekås på en lönedag men mer än på Biltema när dom öppnar! Vi hittade lite bebis kläder som vi bara inte kunde leva utan?

Betala på HM och sedan bar det över till Systembolaget och mina efterlängtade viner!

Jag går in, pratar med Christian, får gå bak för att kolla så det verkligen är rätt flaskor nu. Ja de va lite strul där ett tag men de ordnade dom upp! Och så till kassan, ”ja då blir de *****:-”. MMM, ska bara sluta skaka först innan jag för in kortet! Så ja, och där står jag i min goda ro och bara låter pengarna sippra genom mina fingrar. Tar lådan med vinerna och kvittot, tackar för utmärkt service. Säger det extra högt till försäljaren då hans butikschef står bakom honom! Hehe, man e ju inte dum!

Hemåt bär det och nu ligger vinerna i säkert förvar där dom ska ligga under många år framöver!

Jo just de ja, ringde till Folksam som vi har som försäkringsbolag och undrade lite över försäkran på vinerna, och som tur va så täcks dom av det. Så länge dem än inlåsta, vilket är självklart. Man kan ju inte gå ut utan att låsa dörren om sig nuförtiden! Men dom ville däremot ha en lista över alla vinerna i skåpet, så nu vet jag vad jag ska göra ikväll! Tjoho, mysa med mina flaskor!