fbpx

Nummer tre var sedan ett mer rosa bubbel och de fick prova André Clouet Rosé, ett spännande vin då deras vanliga brut cuvée och denna är gjord på 100% Pinot Noir men detta är då rosa till skillnad från deras standard cuvée. rosa champagne tillverkas oftast på så sätt att man blandar helt enkelt vitt och rött vin. Champagne är också det enda området i världen där det är tillåtet enligt lag att göra så!

Nr 4 blev sedan ett rött mousserande vin och alla började rynka på näsan, ”nä men nu så skämtar han med oss, det är säkert någon Lambrusco eller mousserande jordgubbsvin”. Men icke utan det sista glaset innehöll något så ovanligt för det svenska folket som en, Sparkling Shiraz från Australien. Alttså ett rött mousserande vin som smakar precis som ett ”soda streamat”rödvin. En liten kul twist på provningen och det uppskattades. Provningen avslutades med vilda diskussioner om lagringsmöjligheter och vilka vinskåp man ska ha och inte. Vi kom fram till allt från himmel och jord, men jag guidade dom lite och hoppas att dom hittar rätt.

Till maten sedan så valde jag att dom skulle dricka Cline Syrah från Sonoma County, Kalifornien, USA. Detta vin som har en stor fyllig fruktighet kommer att sitta bra till deras buffé mat.

Och till desserten i dessa gråa, regninga och blåsiga dagar valde jag en Ruby Port ifrån en av de mer välrenomerade och kända producenterna Dow´s.

Så nu väntar firande av Pappor och middag med svärföräldrarna. Imorgon börjar jobb igen och en ny vecka. Hoppas den innehåller lika mycket roligt som denna veckan har bjudit på!:-)