fbpx

Ny månad på jobb betyder ju en ny meny, och den satte vi oss ner och bestämde viner till för en dryg vecka sedan. Det blev bl a foie gras, torskrygg och fläder och kärnmjölkssorbet. Kolla gärna in menyn och viner på hemsidan! http://thelodge.se/restaurangen/menu.asp

Ägarna bestämda att i denna månaden så ville dem ha 2st vinpaket, ett lyx och ett silver. Detta innebar ju ett lite större arbete för mig men jag känner att vinerna matchade maten bra och man känner kvalité skillnaden på de olika vinpaketen. Det är inte två helt olika vinpaket utan jag har endast bytt ut varmrätts vinet från en Pouilly Fuisse på silver till en Puligny Montrachet på lyxpaketet och en Moscato d´Asti till desserten på Silver och en Joseph Perrier Champagne Demi-Sec på lyxpaketet. Hela menyn denna månaden känns väldigt bra och vinerna till uppskattas verkligen av gästerna!

Så till det roliga i detta inlägg. Söndag till Onsdag denna veckan har Ballong och Äventyr i sällskap med en annan Ballong firma från Göteborg huserat sig på The Lodge. Dem har ätit och druckit i goda vänners lag. SÅ under denna tiden dem var där så skulle de så klart även flyga ballong. Dem som ville fick skriva upp sig på en lista i köket vilken dag man vill flyga med dem och kl 15 varje dag fick man reda på ifall det gick att flyga ikväll eller inte. Så till att börja med så satte jag inte upp mig på någon dag alls då jag inte ville flyga ballong. Men som kom chefen till mig i Tisdags och sa, ”Jocke, det blir att vi flyger ikväll, ska du med?”. Fösta reaktionen var ju som sagt, nä ja tror inte de. Men sen tänkte jag ”once in a lifetime chance”, detta måste jag testa på. Så jag bokade in mig, ringde hem och frågade ifall frun ville följa med, men eftersom hon hatar att flyga i almenhet så stod svaret rätt så självskrivet.

Så kl 18:30 samlades vi i Lund för att påbörja ihopsättningen av ”flygmaskinen”.

Här nedan får ni lite bilder att njuta av, ha en trevlig helg…

Joacim