fbpx

Det var spännande att försöka sätta viner till en meny som du bara har läst på ett papper. Du kan försöka föreställa dig vad det smakar men inte riktigt kunna tyda det. Så igår fick jag smaka på allt i alla fall och på Måndag är det stor provsmakning av den nya menyn för hela personalen.

På Måndag är det även personalmöte och jag har ett inbokat möte med en framtida ölleverantör. Ett litet bryggeri utanför Kristianstad som tillverkar mycket hantverksmässig öl och efter kundens behov. Han har vad jag förstår inte sålt till restaurang tidigare utan bara enstaka fall till privatpersoner genom Systembolaget. Jag hade tänkt mig en öl till ostarna som vi alltid har på 5-rätters menyn.

Förhoppningsvis kan han komma på Måndag och presentera sig själv och vi kan komma fram till något!

Annars så är det full fart med provningarna med företaget, har en provning den 4:e Mars och 6:e Mars och 12:e Mars. Så nu rullar det på bra. Det ska vara allt ifrån Bordeaux provning till en provning för 30 gäster lite mer casual och enkelt. Men förhoppningsvis så ska alla känna sig i slutet av provningen som att dom fick ut mycket av den, rent kunskapsmässigt men även en upplevelse.

Så man jobbar 11-23 igår och idag, så imorgon ska jag sätta mig ner och verkligen gå igenom alla provningar jag har bokade och försöka beställa vinerna så dom hinner komma.

Ha de bäst:-)