fbpx

Jag hade laddat upp med 5 st olika öl till provningen och 1 fördrink.

Till fördrink fick deltagarna så klart något varmt i sig och vad passar bättre än en Liefman Glühkriek. En härlig belgare med mycket frukt, lite syra och en bra kryddighet. Jag tycker denna dryck är speciell men mycket trevlig i ruggigare och mörkare tider!

Sedan inledde vi provningen och började med att testa en klassisk pilsner, Pilsner Urquell. Vidare sedan så blev det årets bästa lager nämligen Helsingborgs bryggeriets Lager. En bra och välbalasnerad lager, deltagarna tyckte att den ”slank ner lätt, och var väldigt god”. Vidare sen så blev det en för mig klassisk julbords öl nämligen Jacobsen Naked Christmas Ale. Denna öl tyckte alla om, och just därför är den så bra. Alla ölnördar ute i landet som helst dricker en belgisk inspirerad Stout eller en Bitch öl kasnke inte uppskattar bredden som denna öl ger, men som sagt väl uppskattad och jag brukar ha den till ett helt julborg, mycket bra!

Vi hade med Brooklyn IPA som nummer fyra och här fick de smaka på en rejäl humle chock som bara sprutade ut öronen på dem. Jag gick närmare in på varför det heter IPA och förklarade samtidigt att bara för ett öl som har mer humle i sig blir lite beskare så betyder inte det att det inte bidrar med något bra. Fruktighet och balans är bara två av flera saker som denna härlig cannabis slökting bidrar med.

Och så sist men inte minst kom vi fram till öl nr.5 och varför inte avlsuta med något svenskt och Carnegie porter är väl helt perfekt. Ölen mottogs väldigt varmt och uppskattades av alla faktiskt. Denna öl anser jag oftast kan bli lite smal i tycke om smak och tas kanske inte alltid emot så varmt som den förtjänar.

Ölen blev bra, umgänget och gruppen var bra. Allt som allt så var det en bra provning med intresserade deltagare och då blir det mycket enklare att göra mitt jobb.

Joacim