fbpx

Den 24 Juni kl 15:00 står jag och min dåvarande sambo framför kyrkdörrarna till Hässlunda Kyrka och tycker att livet är helt perfekt, solen skiner och vi båda är så lyckliga som vi någonsin kan bli.

Bröllopsmarschen börjar spelas, dörrarna öppnas, alla står upp i bänkarna. Jag o Jennie tittar på varandra, jaha ja då var det våran tur. Vi glider sakta men säkert in genom den smala öppningen och möts av leende släkt och vänner och ett hav av kärlek. Framme vid altaret står våra mashalker och tärnor och väntar på oss med förväntansfulla blickar. Väl framme vid altaret vänder dig Jennie till mig och frågar, ”du, var det några blommor i bänkarna?”, jag svarar: ”ursäkta mig men, inte fan vet jag!”.

Så drar bröllopet igång på riktigt och psalmerna avlöses av tal och vigselakten kommer snabbt som en champagnekork. Och innan vi vet ordet av så är det utgångsmarsch och bröllopsfesten i kyrkan är över.

Väl utanför kyrkan så ska det tas foto, det ska kramas och lyckönskas och alla vill komma till!

Rätt som de e när vi står där i godan ro så hör vi något komma puttrandes, brummandes och tutandes bakom kyrkknuten. Och det dröjer inte länge förrän, Jennies morbror Anders kommer glidandes på sin gamla ryss, en motorcykel som han har byggt om, satt på sidovagn och målat svart. Skit fräck!!!

Så Jennie och jag slänger de vi har i händerna, på med hjälmarna, handskarna och jackorna. Jennie ner i sidovagnen och jag fick äran att sitta på den lilla delen sadel som blev över efter morbrorn hade satt sig!

Iväg åkandes på en ombyggd svart ryss, ja det låter lite komiskt men i alla fall, de va ju de!

Glider vi mot nya mål och framtidsutsikter, med en halvflaska skumpa, lite jordgubbar och 2st glas stannar vi till vid vägrenen för att ”insupa” lite frisk luft, atmosfären men framför allt den kalla drickan!

Efter ett par bär senare och även glas så hoppar vi upp i sadeln igen, fyllda av både kärlek, mod och alkohol. Mot festen bar det sedan av och vi fick ett mycket fint bemötande av alla gäster som stod redo att ta emot oss på innergården. Liten fördrink serverades för att sedan gå över på själva middagen, som var en klassisk midsommarbuffée, med sill, potatis, korv, gräddfil, gräslök m.m. Och såklart jordgubbar och glass till dessert.

Kvällen flöt sedan på bra med tal, spex och dans som svängde loss till de underbara tonerna från, Spotify!

Världens genom tiderna bästa coverband.

Så jag vill bara säga tack till alla som fick detta bröllopet att bli en av de bästa dagarna i mitt och Jennies liv. Tack för all hjälp, stöttning och packning.