fbpx

Hej allihopa!

Som ni säkert märker så har jag haft fullt upp när det kommer till att skriva i min blogg och uppdatera denna. Det har varit lite av en orolig situation på jobb då min kollega slutar, jag ska ta över schema planeringen och alla beställningar rörande matsalen.

Jag ser så klart detta som en stor utmaning och är glad samtidigt som lite ledsen. Lars Jönsson, min kollega, är den mest erfarna och noggranna person jag någonsin har jobbat med i en matsal, tänk nu på att jag är tillbaka inom restaurang världen efter 2 år på Systembolaget. Vilket än så länge har varit mina 2 bästa år!

Det som nu ligger framför mig är dels arbetet som Sommelier/Servitör/Hovmästare och att samtidigt ta mig tid att tillbringa mina lediga dagar så mycket som möjligt med min familj, Jennie och Linnéa.

Detta är väl något som jag själv känner att jag tyvärr har tagit för givet och det biter mig snart i rumpan om jag inte gör något åt det!

Något som jag alltid har velat åka till sedan  jag fick reda på att det fanns är Vinexpo i Bordeaux, Frankrike. Denna vinmässa är den största i hela världen och dessutom den viktigaste!

Jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig dit, om jag ens ska dit, men jag hoppas på att kunna åka dit i år, men vi får se. Har pratat lite med Robert Baxter från Joseph Phelps wines, Napa Valley. Och han skulle försöka fixa en biljett till mig! Det är mellan den 19-23 Juni vartannat år! Producenter av framförallt vin kommer från all världens hörn för att visa upp sina viner och delta i alla sorters tävlingar!

Jag hade även möte med Kiviks Musteri igår om ett mustpaket som jag vill erbjuda våra gäster som inte dricker alkohol av olika anledningar. Detta mustpaket ska fungera som ett vinpaket men med ett innehåll av must istället, t ex äppelmust eller päronmust. Så jag fick lite prover från dem som jag provade igår och blev glatt överraskad, nu återstår det bara att ta emot lite prover från en annan mindre producent i krokarna och sedan jämföra dem. Fördelen med den mindre producenten är ju såklart att dom kan anpassa deras produkter lite mer efter vad vi är ute efter medans Kiviks musteri har ett sortiment and thst´s it!

Så tills jag skriver igen vilket blir snart så hoppas jag att jag har lite mer vininfo att skriva här och lite mer info om mustpaket och min kanske resa till Frankrike!

ta hand om er…