fbpx

Fick ett mycket roligt och intressant samtal snart 4 veckor sedan den 28/11. Samtalet kom från Ola i Malmö som behövde min assistans redan kvällen efter. Han hade en grupp som skulle komma och laga mat och prova vin. Sommeliern som är en dansk inportör, nämner inga namn, hade fått förhinder och han hoppades nu på att jag kunde leverera. Genom Systembolaget på Hansacompagniet i Malmö hade han fått numret till en av mina gamla kollegor som tyvärr inte kunde. Ola fick dock hjälp och numret till mig istället då det var ingen annan på Hansa som kunde ta provningen. Jag bad att få ringa upp honom senare under kvällen och precis innan jag ska gå in på min dotters dagis för att kolla på det alltid traditionsenliga julspelet som sätts upp varje år får jag tag i honom och kan lämna ett glädjande besked: ”det är klart jag ställer upp”!!! Väl nere i Malmö dagen efter upptäcker jag att några av vinerna känner jag igen och vissa inte alls. Jag möts av en grupp människor som alla känner alla och det är skönt som provningsledare då det är lätt för folk att starta diskussioner. kvällen skrider på i sakta mak och vinerna avlöser varandra och till slut tackar jag för mig och beger mig därifrån. Under kvällen så har jag dock hunnit med att: 1: smutskasta den danska importören lite då varken jag eller gästerna tyckte att vinera var särskilt bra eller för den delen prisvärda, 2: bevisat för mig själv att jag kan, utan någon som helst bakgrundsfakta om dessa 4 viner prata oavbrutet i 30min samtidigt som jag håller ca 15px2 engagerade i vad jag gör och 3: Köra till Malmö, hålla 2, 50 min provningar, köra tillbaka till Påarp, tjäna en slant och ändå känna att jag orkar mer! De e inte dåligt!

Trevlig vecka alla!